۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۱۸

نگاهی دیگر به تهاجمات اخیر رژیم صهیونیستی؛

نقض خطوط قرمز محور مقاومت یا حربه ای برای نجات نتانیاهو

نقض خطوط قرمز محور مقاومت یا حربه ای برای نجات نتانیاهو

رژیم صهیونیستی شب گذشته بار دیگر اقدام به حمله به سوریه نمود و رسانه های غربی با بزرگنمایی از آن به عنوان به صدا درآمدن زنگ های خطر خط قرمز ایران یاد کرده اند اما آیا تمام واقعیت همین است؟

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی در چند هفته اخیر دست به تهاجماتی علیه سوریه زده که در نتیجه آن تعدادی از نیروهای حزب الله لبنان، یک سردار ایرانی که به عنوان مشاور در سوریه بود، و تعدادی از مردم سوریه به شهادت رسیده اند. 

نظر به آنکه در این حملات تعدادی از نیروهای حزب الله و یک سردار ایرانی به شهادت رسیده اند، برخی تحلیلگران می گویند که ایران و حزب الله به این اقدام رژیم اسرائیل واکنش نشان می دهند. 

در گذشته حزب الله و ایران در مورد خطوط قرمز خود در سوریه سخن گفته بودند و حتی «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان، پیش از حمله بالگردهای رژیم صهیونیستی به قنیطره که منجر به شهادت نیروهای حزب الله و سردار ایرانی شد، به صراحت به رژیم صهیونیستی هشدار داه بود که اگر اقدامی را علیه سوریه انجام دهد نیروهای حزب الله وارد منطقه الجلیل در سرزمین های اشغالی می شوند.  

نمی توان در این مورد شک کرد که حملات اخیر اسرئیل به سوریه با هدف تحریک حزب الله و بیش از آن ایران انجام شده است اما چرا سران تل آویو باید دست به چنین ریسک بزرگی بزنند؟ 

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به عنوان تصمیم گیرنده اصلی این رژیم از حمله به سوریه و تحریک ایران دو هدف اصلی و چند هدف فرعی را دنبال می کند. 

هدف اول 

سرزمین اشغالی در مارس سال جاری ،کمتر از دو ماه دیگر، صحنه انتخابات پارلمانی خواهد بود و وضعیت حاکم بر سرزمین های اشغالی به گونه ای است که امکان شکست نتانیاهو در این رقابت ها وجود دارد. از همین رو «بی بی» نیازمند تحولی است تا با سوء استفاده از آن و امنیتی کردن فضای جامعه اسرائیل انتخابات را به نفع خود پایان دهد. 

در سال های گذشته نیز مواردی از این دست در رژیم صهیونیستی مشاهده شده و راست گرایان افراطی صهیونیست با امنیتی کردن فضا و انجام حملاتی علیه لبنان و یا سرزمین های فلسطینی آرای ساکنان سززمین های اشغالی را به نفع خود تغییر داده اند. 

برهمین اساس در چنین شرایطی که احتمال شکست نتانیاهو در انتخابات وجود دارد، حمله احتمالی از سوی حزب الله و یا ایران به اسرائیل می تواند وی را به آرزوی خود یعنی پیروزی در انتخابات و تداوم نخست وزیری برساند. 

هدف دوم 

اقدامات تحریک آمیز رژیم صهیونیستی در حالی انجام می شود که مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 وارد مراحل حساسی شده و حتی برخی مقامات از قریب الوقوع بودن توافق سیاسی و تسهیل شدن مسیر رسیدن به توافق جامع هسته ای سخن می گویند. 

نظر به آنکه رژیم صهیونیستی از ابتدا با هر گونه توافقی میان ایران و کشورهای 1+5 مخالف بوده و تمام سعی خود را کرده تا این مذاکرات به نتیجه نرسد، حصول احتمالی توافق میان ایران و 1+5 تا پایان ماه مارس سال جاری میلادی یک شکست بزرگ برای نتانیاهو محسوب می شود. 

میزان مخالفت رژیم صیونیستی با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران به حدی است که نتانیاهو در نوامبر 2013 و پس از توافق ژنو آن را بدترین قرارداد ممکن برای غرب و اسرائیل خوانده بود و حتی در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز با نشان دادن یک تصویر نقاشی شده درباره توان هسته ای ایران موجب مضحکه خود گشته بود. 

بر همین اساس در چنین شرایطی که جو حاکم بر فضای مذاکرات هسته ای مثبت است و بر اساس آخرین خبرها کنگره امریکا نیز تصمیم گیری در مورد اعمال تحریم های جدید علیه ایران را تا دو ماه دیگر به تعویق انداخته، تحریک ایران و حمله احتمالی جمهوری اسلامی به سرزمین های اشغالی می تواند مذاکرات را بطور کلی از مسیر خود خارج کرده و به خیال تل آویو صهیونیست ها را در موقعیت برتری در مقایسه با ایران قرار دهد. 

البته در این میان اهداف دیگری نیز دنبال می شود که مهمترین موارد آنها می تواند کاهش فشار غرب بر تل آویو و پایان روگردانی کشورهای اروپایی و آمریکا از اسرائیل در صورت حمله حزب الله و یا ایران و همچنین جلوگیری از گسترش مناسبات دفاعی جمهوری اسلامی با کشورهای دیگر از جمله روسیه باشد. 

-------------

عبدالحمید بیاتی 

کد خبر 2476769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha